Tatsu-рју-Бушидо — По стапките на самураите

TATSU-RYU-BUSHIDO.com

TATSU-RYU-BUSHIDO.com | Service | Sprachen

Tatsu-рју-Бушидо

По стапките на самураите

По боречката вештина на познатиот јапонски мечувалец Мијамото Мусаши и неговото учење на петте елементи, стилот се темели на работа традиционално оружје,  невооружени вежби, историја и култура.

Боречка вештина која поединечно ја зајакнува самодовербата, здравјето промовира и карактер по животот филозофија и традиција на Самурајски возови. Убеден изглед и самоувереност, исто така Превентивно комбинира традиција и модерност во оваа боречка вештина. Без конкуренција, тој нуди личен развој на телото и умот,

без оглед на пол, возраст и физички услови.

Карактеристиките на оваа уметност се со висок квалитет, практичност, како и Извршување на совршенство, кое постојано се развива и тоа Награда неколку пати за концептот. Бројни општествени активности, исто така, во природата, го комплетирате концептот.

 • Сумирано е “Патот на самураите по стилот на змејот” во Јапонецот Тацу-Рју-Бушидо.
 • Тацу  = змејPју  = Стил / училиште
 • Бушидо = Патот на воинот (Самурај)

 

Christian Wiederanders

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

Петте столбови

Разновидноста на боречки вештини Тацу-Рју-Бушидо

традиција

Длабоко вкоренето во јапонската традиција на самураите се протега Денешните боречки вештини, преку јапонската култура и историја, на сопствениот хоризонт и можат да најдат сила во секојдневниот живот.

филозофија на животот

Седумте добродетели на самураите, исто така, се надвор од обуката животот, поедноставува почитувачка интеракција едни со други во секојдневниот живот и во општеството.

здравје

Здравиот ум во здраво тело – преку соодветна возраст Вежби кои ја одржуваат или ја подобруваат мобилноста Пренесува чувство на физичка благосостојба што ги минимизира факторите на ризик и тоа Благосостојбата се зголемува.

превенција

Најдобрата борба е онаа која не ја водите. Сепак, е самоуверен Изглед и само-тврдење е првиот чекор за да се избегне конфликт за да може и подобро да го совлада секојдневниот живот и да постои.

Борба уметност

Повторно откријте стари начини со традиционална боречка вештина со и без оружје во стилот на јапонскиот самурај. Ова е Тацу-рју Бушидо – “Патот на самураите по стилот на змејот”.

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

Петте елементи

Оценките на појасот и боите на Tatsu-Ryu-Bushido се засноваат на петте елементи наКнига “Горин-не-Шо” од Мијамо Мусаши. Секоја боја на појасот претставува друг елемент.

ОД БЕЛАТА ДО ЗЕЛЕНА

На почетокот постои елемент на земјата (чи), каде што се поставени темелите. Земјата е тешко и затоа техниките се учат напорно. Студентот учи да оди.

Од зелено до сино

Вториот елемент, вода (Sui), ги прави техниките неспокојни и помеки. Водата е во потрага неговиот пат. Тука, техники на фрлање се од суштинско значење.

Од сина до бряс

Елеменскиот пожар (Ka) е топол и експлозивен. Се научи да се предвиди нападот на противникот, го саботира својот напад и нападне прво.

ОД БРАВНАТА ЦРНА

Елементот Ветрот (Фу) се занимава со пренасочување на енергијата на непријателот и против него употреба. Исто така треба да се ориентираат и во други боречки вештини.

црна

Последната празнина на елементот  празна (Ku) не содржи ништо, а сепак сè во исто време. Ништо не е потребно, сè може нема почеток и нема крај на принципите.

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

Седумте доблести во ТРБ

Основата на Tatsu-Ryu-Bushido е седумте правила на однесување на Бушидо Нитобе и се и во доџо (сала за обука, училиште, дом), како и социјални во пренослив денес.

Gi (義): Искреноста и правдата

Искреноста и правдата одредуваат како да се справат со Луѓето во и надвор од обуката, како и почит и Толеранција кон сите луѓе, инструкторот и боречките вештини Tatsu-рју-Bushido.

Yu (): храброст 

Во принцип, честопати е потребно храброст да се направи вистинската работа и можеби потешка патека оди. Храброста секогаш значи да се даде најдобро, дури и ако целта изгледа недостижна.

Џин (): добрина 

Доброста значи, пред сé, да го направи секој човек среќен на свој начин, ако тој не го прави тоа се меша со другите.

Rei (): учтивост 

Подарок се однесува на начини како хигиена, точност, соодветна и препишана облека, општ ред и правилно однесување. Подарок е израз на Почитување едни кон други.

Макото  () или Шин (): Вистината и вистинитоста 

Лажењето не се сметало за грев на самураите, туку полошо од слабоста. Вистината / вистинитоста не само што значи чесна на другите луѓе, туку пред сè да се бидеш.

Meiyo (名誉): чест 

Почитта се покажува во благодарност на должностите и привилегиите на човекот. Во ред да се дејствува, му треба горната храброст.

Chū (): Должност и лојалност или исто така chūgi (忠義): лојалност 

Должност и лојалност ја става благосостојбата на заедницата над онаа на поединецот. Лојалност не значи да се дејствува против честа и традицијата на боречките вештини и да се придржува до нивната етика.

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

Квалитет

Системот го добива својот статус и признавање Надворешни. Истото го прави Тацу-Рју-Бушидо.

оДЛИЧЕН

 •  Goldene Maske
 • Dietmar-Hopp-Stiftung
 • Pfalzpreis
 • Sportverein 2020
 • Silberne Ehrennadel

ОБУЧЕНИ

 • Übungsleiter
 • Jugendleiter
 • Vereinsmanager
 • Gewaltpräventionstrainer
 • Keine Macht den Drogen
 • Industrie- und Handelskammer

ПЕЧАТ

 • Prävention Gütesiegel
 • Sport Pro Gesundheit
 • Deutsche Standardprävention
 • Kinder- & Jugendfreundlicher Sportverein

Социјални мрежи и мобилниApp”

Во прилог на нашата централна почетна страница www.tatsu-ryu-bushido.com, исто така, ќе ни најдете во бројни Мрежи. Ние исто така препорачуваме многу комплетна мобилна апликација за Android и iPhone.

screen tagHilfe&Kontakt
0
  0
  TRB Warenkorb
  Warenkorb ist leerZurück zum Shop
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Available Coupons
   tristan2009 Get 15,50 off Tristan Engel Gutschein von Weihnachtsfeier 2021 von 15,50 Euro
   ute1961 Get 32,00 off Ute1961 für 32 Euro
   Unavailable Coupons
   ayaka@nguyen Get 35,00 off Gutschein wegen Krankheit Selbstschutz Frauen SO 09.06.2024für SO 14.07.2024
   dan-sv-so02102022 Get 20,00 off Dieser Gutschein ist exklusiv für Dan-Träger des Tatsu-Ryu-Bushido und nur für den Selbstschutz Lehrgang am SO 2. Oktober 2022!
   fabian@examkyu Get 100,00 off Bestellung von Gürtel für Exam Prüfungen
   k1114mcb Get 30,00 off Gutschrift 30 Euro für Michelle Caroline Banaszak - Ausfall NIMI Grundkurs 29
   nimi1h2023-6223 Get 25,00 off Gutschein für Grundkurse im Tatsu-Ryu-Bushido für Mitglieder
   nimig25-trb1013-25e Get 25,00 off Gutschein für Simeon Nufer (6) zur Teilnahme am NIMI Grundkurs Nummer 26, da er in Nummer 25 krank war!
   selbstschutz1rabatt Get 5,00 off SELBSTSCHUTZ1Rabatt für teilnehmer SO 04.02.2024
   showdance@04022024 Get 40,00 off 2x Gutschein Show Dance Nina Gruppe