Tatsu-Ryu-Bushido — Në gjurmët e samurait

TATSU-RYU-BUSHIDO.com

TATSU-RYU-BUSHIDO.com | Service | Sprachen

Tatsu-Ryu-Bushido

Në gjurmët e samurait

Pas arteve marciale të japonezëve të famshëm Shpatar Miyamoto Musashi dhe mësimi i tij për pesë elementet, stili bazohet në trajtimin armë tradicionale, ushtrime të paarmatosura, histori dhe kulturë.

Një art luftarak që individualisht forcon vetëvlerësimin, shëndetin promovon dhe karakterin pas filozofisë dhe traditës së jetës së Trenat Samurai. Pamje konfidenciale dhe vetë-pohim, gjithashtu Kombinoni parandalimin e traditës dhe modernitetit në këtë art luftarak. Pa konkurrencë, ai ofron një zhvillim personal të trupit dhe mendjes, pavarësisht nga gjinia, mosha dhe kushtet fizike.

Karakteristikat e këtij artit janë cilësia e lartë, praktika si dhe Ndjekja e përsosjes, të cilat janë vazhdimisht në evolim dhe që Çmoni disa herë për konceptin. Aktivitete të shumta sociale, gjithashtu në natyrë, kompletoni konceptin.

Përmbledhur është “Mënyra e samurait pas stilit të dragoit” në Japoneze Tatsu-Ryu-Bushido.

 

 • Tatsu  = Dragua
 • Ryu  = Style / Shkolla
 • Bushido = Rruga e luftëtarit (Samurai)
Christian Wiederanders

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

Pesë shtyllat

Shumëllojshmëria e arteve marciale Tatsu-Ryu-Bushido

Traditë

Thelluar në traditën japoneze të samurait shtrihet Artet marciale të sotme, përmes kulturës dhe historisë japoneze, horizontin e vet dhe mund të gjejë forcë në jetën e përditshme.

Filozofia e jetës

Shtatë virtytet e samurajve gjithashtu jashtë trajnimit jeta, thjeshton një ndërveprim të respektueshëm me njëri-tjetrin në jetën e përditshme dhe në shoqëri.

Shëndetësor

Një mendje e shëndoshë në një trup të shëndetshëm – sipas moshës Ushtrimet që ruajnë ose përmirësojnë lëvizshmërinë Përçon një ndjenjë të mirëqenies fizike që minimizon faktorët e rrezikut dhe atë Mirëqenia rritet.

Parandalim

Lufta më e mirë është ajo që nuk e udhëheq. Megjithatë, është i vetëbesueshëm Paraqitja dhe vetë-pohimi hapi i parë për të shmangur konfliktin për të qenë në gjendje dhe për të zotëruar më mirë jetën e përditshme dhe për të ekzistuar.

Martial Art

Rihapni rrugët e vjetra me një art ushtarak tradicional me dhe pa armë në stilin e samurajve japonezë. Kjo është Tatsu-Ryu Bushido – “Rruga e samurajve pas stilit të dragoit”

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

Pesë elementet

Nivelet e rripit dhe ngjyrat e Tatsu-Ryu-Bushido bazohen në pesë elementet e Libri “Gorin-no-sho” nga Myamoto Musashi. Çdo ngjyrë rrip paraqet një element tjetër.

NGA E BARDHË NË GREEN

Në fillim ka elementin Tokë (Chi), ku themelet janë hedhur. Toka është e vështirë dhe për këtë arsye teknikat mësohen shumë. Nxënësi mëson të ecë.

NGA GREEN NË BLUE

Elementi i dytë, UJI (Sui), i bën teknikat më të butë dhe më të butë. Uji po kërkonnë rrugën e tij. Këtu, teknikat e hedhjes janë thelbësore.

NGA BLUE TO BROWN

ZJARRI i elementit (Ka) është i nxehtë dhe eksploziv. Mësohet të parashikohet sulmi i kundërshtarit, sabotoj sulmin e tij dhe sulmi i parë.

NGA BROWN TE BLACK

Element Erë  (Fu) merret me ridirecting energjinë e armikut dhe kundër tij përdorur. Po ashtu duhet të orientoheni edhe në artet e tjera marciale.

BLACK

Boshllëku i fundit i elementit BOSH (Ku) nuk përmban asgjë dhe ende gjithçka në të njëjtën kohë. Asgjë nuk ka nevojë, gjithçka mundet nuk ka fillim dhe pa fund parimet.

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

Shtatë Virtytet në Tatsu-Ryu-Bushido

Baza e Tatsu-Ryu-Bushido është shtatë kodet e sjelljes së Bushido Nitobe dhe janë të dy në dojo (sallë trajnimi, shkollë, shtëpi), si dhe sociale në sot e transferueshme.

Gi (): Sinqeriteti dhe drejtësia

Sinqeriteti dhe drejtësia përcaktojnë se si të merren me Njerëzit brenda dhe jashtë trajnimit, si dhe respekt dhe Tolerancë ndaj të gjithë njerëzve, instruktorit dhe arteve marciale Tatsu-Ryu-Bushido.

Yu (): Guxim 

Në përgjithësi, shpesh merr guxim për të bërë gjënë e duhur dhe ndoshta një rrugë më të vështirë shkojnë. Kurajo gjithmonë do të thotë të japësh më të mirën, edhe nëse qëllimi duket i paarritshëm.

Jin (): Mirësi 

Mirësia do të thotë, para së gjithash, që secili njeri të jetë i lumtur në mënyrën e vet, nëse nuk e ka ndërhyn me të tjerët.

Rei (): Mirësjellje 

Mirësjellje i referohet mënyrave të tilla si higjiena, përpikëri, të përshtatshme dhe rrobat e përshkruara, rendi i përgjithshëm dhe sjellja korrekte. Mirësjellja është shprehja e Respekti për njëri-tjetrin.

Makoto  () ose Shin (): E vërteta dhe vërtetësia 

Gënjeshtra nuk konsiderohej një mëkat për samurajt, por më keq se dobësia.E vërteta / vërtetësia jo vetëm që do të thotë të ndershëm ndaj njerëzve të tjerë, por mbi të gjitha të jesh vetvetja.

Meiyo (名誉): Nder 

Nderi shfaqet në vlerësimin e detyrave dhe privilegjeve të njeriut. Në mënyrë të nderitpër të vepruar, ajo ka nevojë për guximin e mësipërm.

Chū (): Detyra dhe besnikëri ose edhe chūgi (忠義): Besnikëri 

Detyra dhe besnikëria e vendos mirëqenien e komunitetit mbi atë të individit. besnikërinuk do të thotë të veprosh kundër nderit dhe traditës së arteve marciale dhe të mbështesësh etikën e tyre.

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

TATSU-RYU-BUSHIDO

www.tatsu-ryu-bushido.com

Cilësia

Një sistem fiton statusin dhe njohjen e tij Të jashtëm. Kështu bën Tatsu-Ryu-Bushido.

EXCELLENT

 •  Goldene Maske
 • Dietmar-Hopp-Stiftung
 • Pfalzpreis
 • Sportverein 2020
 • Silberne Ehrennadel

Trajnuar

 • Übungsleiter
 • Jugendleiter
 • Vereinsmanager
 • Gewaltpräventionstrainer
 • Keine Macht den Drogen
 • Industrie- und Handelskammer

SEAL

 • Prävention Gütesiegel
 • Sport Pro Gesundheit
 • Deutsche Standardprävention
 • Kinder- & Jugendfreundlicher Sportverein

“Rrjetet sociale dhe i lëvizshëm App”

 Përveç faqes sonë qendrore www.tatsu-ryu-bushido.com, do të na gjeni edhe në numër të madh Networks. Ne gjithashtu rekomandojmë aplikacionin tonë celular shumë të plotë për Android dhe iPhone

screen tagHilfe&Kontakt
0
  0
  TRB Warenkorb
  Warenkorb ist leerZurück zum Shop
   Calculate Shipping
   Apply Coupon
   Available Coupons
   tristan2009 Get 15,50 off Tristan Engel Gutschein von Weihnachtsfeier 2021 von 15,50 Euro
   ute1961 Get 32,00 off Ute1961 für 32 Euro
   Unavailable Coupons
   ayaka@nguyen Get 35,00 off Gutschein wegen Krankheit Selbstschutz Frauen SO 09.06.2024für SO 14.07.2024
   dan-sv-so02102022 Get 20,00 off Dieser Gutschein ist exklusiv für Dan-Träger des Tatsu-Ryu-Bushido und nur für den Selbstschutz Lehrgang am SO 2. Oktober 2022!
   fabian@examkyu Get 100,00 off Bestellung von Gürtel für Exam Prüfungen
   k1114mcb Get 30,00 off Gutschrift 30 Euro für Michelle Caroline Banaszak - Ausfall NIMI Grundkurs 29
   nimi1h2023-6223 Get 25,00 off Gutschein für Grundkurse im Tatsu-Ryu-Bushido für Mitglieder
   nimig25-trb1013-25e Get 25,00 off Gutschein für Simeon Nufer (6) zur Teilnahme am NIMI Grundkurs Nummer 26, da er in Nummer 25 krank war!
   selbstschutz1rabatt Get 5,00 off SELBSTSCHUTZ1Rabatt für teilnehmer SO 04.02.2024
   showdance@04022024 Get 40,00 off 2x Gutschein Show Dance Nina Gruppe